19th Ave New York, NY 95822, USA

17.06.2020

Hedendaagse kunst en architectuur in Brugge voor families en (klas)groepen

Op basis van de stadskaart ‘25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge’ werd nu ook een kunstroute voor families en een inspiratiegids voor leerkrachten uitgewerkt. Plezier verzekerd!

Om de drie jaar brengt Triënnale Brugge hedendaagse kunst en architectuur naar de historische binnenstad van Brugge. Een tijdelijk moment, maar er is meer! De stad telt ook heel wat blijvende vernieuwingsprojecten. In het kader van Pre-Triënnale Brugge 2019 werd een selectie hiervan gebundeld tot het stadsplan ’25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge’. Op basis van deze kaart werd nu ook een kunstroute voor families en een inspiratiegids voor leerkrachten uitgewerkt.

Stap in de stad | kunstroute voor families (6 – 12 jaar)

Haal een kaart en een materiaaltasje bij In&Uit en ga op stap. Speelse vragen en opdrachten dagen je uit om te kijken met al je zintuigen. Puzzel een gezicht, verzin een nieuw symbool en teken blindelings. Boots een gebouw na met je lichaam, vergelijk nieuw en oud en vind je weg met een plan. Plezier verzekerd!

◆   Startpunt: In&Uit Brugge (‘t Zand 34, 8000 Brugge)

◆   Vanaf 1 juli 2020 – Maandag tot zaterdag, 10.00 > 17.00u  |  Zondag, 10.00 > 14.00u

◆   Duur: 1,5u (starten kan tot 1,5u voor sluiting van In&Uit)

◆   Download hier de digitale versie.

Kijkwijzer | inspiratiegids voor leerkrachten (4 – 12 jaar)

De kijkwijzer biedt inspiratie om kleuters en kinderen uit de lagere school op een aanstekelijke manier te laten kennismaken met de taal van kunst en architectuur. Deze informatieve bundel bevat twaalf kunstwerken en twaalf architectuurprojecten. Per project worden kijkvragen, een onderzoeksopdracht en een creatieve verwerking voorgesteld. Een kaart wijst je de weg. Laat je inspireren!

◆   Download hier de Kijkwijzer.

◆   Download hier de bijhorende stadskaart.