19th Ave New York, NY 95822, USA

Triënnale Brugge

Triennale Trauma Tunnel

Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van de stad Brugge in een unieke setting als UNESCO Werelderfgoed.

Voor de volgende editie in 2024 bestendigen we de kernwaarden van Triënnale Brugge en zetten verder in op verduurzaming en internationalisering We tonen in 2024 als vanouds een reeks monumentale, beeldende en architecturale werken in de publieke ruimte die met de werelderfgoedstad in dialoog gaan en vanuit een overkoepelende thematiek aanzetten tot reflectie en verdieping.  De ambitie om de kunstmanifestatie zowel nationaal als internationaal verder uit te bouwen, uit zich in de keuze voor een kersvers curatorenduo: Shendy Gardin en Sevie Tsampalla. 

Samen met het Triënnale Brugge-team wordt er de komende maanden gewerkt aan een boeiend vervolgverhaal voor en door de ogen van de stad. Meer details worden bekendgemaakt in september 2023. 

Stadskaart 25/25

Ontdek hedendaagse kunst en architectuur in Brugge. Met stadskaart 25/25 begeeft je je op publiek terrein en ga je op ontdekkingstocht, zoek je onverwachte plekken op laat je je verrassen door de vele boeiende permanente ingrepen die Brugge te bieden heeft. 25/25 is geen best of-selectie, noch een opdeling naar typologie, stijl of periode. Het is een palet van interventies, groot of klein, door bekende of minder bekende namen, die de moeite waard zijn om te bezoeken, te (her)ontdekken.

Download hier stadskaart 25/25 of haal je exemplaar bij In&Uit (‘t Zand 34, Brugge).

Beeld van de Stad

Het boek ‘Beeld van de Stad’ brengt als terug- en vooruitblik een selectie, gemaakt door een externe jury, van 70 hedendaagse kunst- en architectuurinterventies samen die mee dit stedelijke landschap hebben vormgegeven. Een staalkaart van hedendaags Brugge, van Fabre tot Permeke, van het Concertgebouw tot het Rijksarchief, gekoppeld aan acht essays die dieper ingaan op thema’s als kunst in de stad, bouwen in werelderfgoed en stadsvernieuwing.

‘Beeld van de Stad’ is een aanzet om een ander facet van de stad te (her)ontdekken, om verwonderd te zijn over een aantal hedendaagse permanente kunstwerken en gebouwen in de publieke ruimte en vooral om op stap te gaan, 24/24 en 7/7.

Meer info vind je hier.

Kijkwijzer

Neem jouw klas mee op stap en (her)ontdek samen de stad!
Op basis van de stadskaart 25/25 en het boek ‘Beeld van de Stad‘ werd een kijkwijzer voor leerkrachten uitgewerkt. Een inspiratiemap om kleuters en kinderen uit de lagere school op een speelse manier te laten kennismaken met hedendaagse kunst en architectuur. De bundel bevat een kaart en informatie over twaalf kunstwerken en twaalf architectuurprojecten gelegen in de Brugse binnenstad. Per project worden kijkvragen, een onderzoeksopdracht ter plaatse en een creatieve verwerking voor in de klas voorgesteld.

Download hier de kijkwijzer
De kijkwijzer werd uitgewerkt i.s.m. de lerarenopleiding van Howest Brugge

In beeld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief