19th Ave New York, NY 95822, USA

Triënnale Brugge 2021

Triennale Trauma Tunnel

Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van de stad Brugge in een unieke setting als UNESCO Werelderfgoed.

Sinds 2015 bouwen we verder op een reeks triënnales die in 1968, 1971 en 1974 werden samengesteld rond beeldende kunst en die nu terug deel van het publiek terrein geworden zijn. Internationale en regionale kunstenaars en architecten worden door het artistiek team uitgenodigd om nieuwe tijdelijke installaties in de publieke ruimte voor te stellen. Een tiental kunstwerken en ontmoetingsplekken gaan telkens actief in dialoog met de omgeving: langs waterwegen, door geplaveide straten, in vreedzame godshuizen, braakliggende terreinen of verborgen plekken in de stad.

Het is uitkijken naar wat we in 2024 voor de stad in petto hebben!

Stadskaart 25/25

Ontdek hedendaagse kunst en architectuur in Brugge. Met stadskaart 25/25 begeeft je je op publiek terrein en ga je op ontdekkingstocht, zoek je onverwachte plekken op laat je je verrassen door de vele boeiende permanente ingrepen die Brugge te bieden heeft. 25/25 is geen best of-selectie, noch een opdeling naar typologie, stijl of periode. Het is een palet van interventies, groot of klein, door bekende of minder bekende namen, die de moeite waard zijn om te bezoeken, te (her)ontdekken.

Download hier stadskaart 25/25 of haal je exemplaar bij In&Uit

Beeld van de Stad

Het boek ‘Beeld van de Stad’ brengt als terug- en vooruitblik een selectie, gemaakt door een externe jury, van 70 hedendaagse kunst- en architectuurinterventies samen die mee dit stedelijke landschap hebben vormgegeven. Een staalkaart van hedendaags Brugge, van Fabre tot Permeke, van het Concertgebouw tot het Rijksarchief, gekoppeld aan acht essays die dieper ingaan op thema’s als kunst in de stad, bouwen in werelderfgoed en stadsvernieuwing.

‘Beeld van de Stad’ is een aanzet om een ander facet van de stad te (her)ontdekken, om verwonderd te zijn over een aantal hedendaagse permanente kunstwerken en gebouwen in de publieke ruimte en vooral om op stap te gaan, 24/24 en 7/7.

Meer info vind je hier.

Kijkwijzer

Neem jouw klas mee op stap en (her)ontdek samen de stad!
Op basis van de “stadskaart 25/25” en het boek “Beeld van de stad” werd een “kijkwijzer voor leerkrachten” uitgewerkt. Een inspiratiemap om kleuters en kinderen uit de lagere school op een speelse manier te laten kennismaken met hedendaagse kunst en architectuur.
De bundel bevat een kaart en informatie over 12 kunstwerken en 12 architectuurprojecten gelegen in de Brugse binnenstad. Per project worden kijkvragen, een onderzoeksopdracht ter plaatse en een creatieve verwerking voor in de klas voorgesteld.

Download hier de kijkwijzer
De kijkwijzer werd uitgewerkt i.s.m. de lerarenopleiding van Howest Brugge

In beeld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief