19th Ave New York, NY 95822, USA
Laden Evenementen
:

Een lezing zonder titel, hoofdstuk 19

Lezing door Laura Muyldermans

21.10.2021 | 20.00 > 23.30

Rijksnormaalschool Brugge - Sint-Jorisstraat 71, 8000 Brugge

leden: Gratis | niet-leden: €7 | studenten: €5

Over de ingeving van het moment en het plaatselijke inzicht. In het kader van Triënnale Brugge 2021, met als thema TraumA, spreekt architecte Laura Muyldermans over hoe togetherness in deze context kan gelezen worden.

Het wordt een lezing die inpikt op de ingeving van het moment en de plaatselijke inzichten. Laura Muyldermans is niet aan haar proefstuk toe!

Triënnale Brugge pakt voor de derde editie uit met het thema TraumA en duikt hiermee in de ‘uncanny’ geschiedenis en realiteit van Brugge. Historische lagen worden blootgelegd, vergeten of verborgen verhaallijnen besproken. Deze editie verkent de dunne lijn tussen droom en trauma, tussen paradijs en hel. Het speelt in op de verbeelding, op de pracht en de praal, maar ook op het ‘unheimliche’ dat er ondergronds aanwezig is. TraumA balanceert tussen het aanwezige en het verborgene, tussen privé en publiek, tussen droom en nachtmerrie. Laura Muyldermans, een jonge architecte uit Brussel, die experimenteert met ruimte en balanceert op de dunne lijn tussen architectuur en hedendaagse kunst, exploreert wat togetherness in deze context kan betekenen. Of is het nu net het NIET samen zijn?

Laura Muyldermans studeerde architectuur aan de KU Leuven, Istanbul Technical University en Tokyo University, waarna zij gedurende zeven jaar bij aDVVT werkte. Sinds 2018 richt ze zich volledig op haar eigen bureau en werd aangesteld als praktijkassistente aan de KU Leuven, faculteit architectuur. Haar werk werd onder meer gepresenteerd op de architectuurbiënnale van Venetië (2016), in het Stam Museum te Gent (2017), de Bozar te Brussel (2019) en de Oslo Architectuur Triënnale (2019). Met bijdragen aan workshops, debatten, publicaties en lezingen zoals onder meer in Venetië, Brussel, Dublin, Luik en Gent neemt Laura Muyldermans actief deel aan de architectuurcultuur in Brussel en daarbuiten.

 

In samenwerking met Archipel.

Categorie(ën):

:

Er zijn geen evenementen gevonden