19th Ave New York, NY 95822, USA

Hedendaagse kunst in Brugge

Triënnale Brugge 2021 hedendaagse kunst

Ontdek hedendaagse kunst in Brugge op Triennale Brugge: TraumA

Hedendaagse kunst in Brugge ontdekken? Van mei tot oktober 2021 presenteert Triënnale Brugge de historische kern van de West-Vlaamse hoofdstad als een heus kunst- en architectuurparcours. Langs waterwegen, geplaveide straten, vreedzame gebedshuizen en braakliggende terreinen verkent u kanten van de stad die u niet vaak te zien krijgt.

Brugge-highlights zoals ze horen te zijn

Balancerend op de dunne grens tussen ‘die Schone’ en het ‘unheimliche’: deze editie van Triënnale Brugge, met als thema TraumA, is een unieke opportuniteit om uw wat-te-doen-in-Brugge-lijstje aan te vullen.

Actueel, pluralistisch en soms ook absurd. Hedendaagse kunst blijft de klassieke grenzen tussen traditionele stromingen opzoeken, uitdagen en verleggen. Divers en toegankelijk als ze is voor het brede publiek, zo waagt menig kunstenaar zich aan een groter cultureel discours op zoek naar identiteit en eigenheid.

Een bonte, excentrieke stad als Brugge is het perfecte milieu voor het ongeremde karakter van actuele of hedendaagse kunst en architectuur. Van mei tot oktober 2021 is de historische stadskern het decor voor Triënnale Brugge: TraumA, een ontdekkingsreis langs de schone en duistere kanten van de stad en haar kunstzinnige uitstraling.

Triennale Brugge 2021: ontdek hedendaagse kunst in Brugge

Triënnale Brugge 2021 hedendaagse kunst

Op zoek naar een unieke manier om hedendaagse kunst te ontdekken in het historische hart van Brugge? Triënnale Brugge, een driejaarlijks evenement rond kunst en architectuur, is uw uitgelezen kans. Tijdens Triënnale Brugge wandelt u fysiek en spiritueel langs de kunst, installaties en architectuur van verschillende nationale en internationale kunstenaars: hedendaagse kunst in Brugge in een ongeëvenaarde setting.

Deze editie, TraumA, is de derde in een reeks sinds 2015 en vindt plaats vanaf mei tot oktober 2021. Triënnale Brugge is een organisatie van Brugge Plus vzw, Musea Brugge, Kenniscentrum vzw en Cultuurcentrum Brugge in opdracht van Stad Brugge.