19th Ave New York, NY 95822, USA

17.06.2020

Hedendaagse kunst en architectuur in Brugge voor (klas)groepen en families

Om de drie jaar brengt Triënnale Brugge hedendaagse kunst en architectuur naar de historische binnenstad van Brugge. Een tijdelijk moment, maar er is meer! De stad telt ook heel wat blijvende vernieuwingsprojecten. Op basis van het stadsplan 25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge en het boek Beeld van de stad werd een inspiratiemap voor leerkrachten en een kunstroute voor families uitgewerkt.

KIJKWIJZER| inspiratiemap voor leerkrachten (4 – 12 jaar)

De kijkwijzer biedt inspiratie om kleuters en kinderen uit de lagere school op een aanstekelijke manier te laten kennismaken met de taal van hedendaagse kunst en architectuur. Deze informatieve bundel bevat twaalf kunstwerken en twaalf architectuurprojecten. Per project worden kijkvragen, een onderzoeksopdracht ter plaatse en een creatieve verwerking voor in de klas voorgesteld. Een kaart wijst je de weg. Laat je inspireren!

◆   Download hier de kijkwijzer
◆   Download hier de bijhorende kaart
◆   De kijkwijzer werd uitgewerkt i.s.m. de lerarenopleiding van Howest Brugge

 

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

 

STAP IN DE STAD | kunstroute voor families (6 – 12 jaar)

Haal een kaart en een materiaaltasje bij In&Uit en ga op stap. Speelse vragen en opdrachten dagen je uit om te kijken met al je zintuigen. Puzzel een gezicht, verzin een nieuw symbool en teken blindelings. Boots een gebouw na met je lichaam, vergelijk nieuw en oud en vind je weg met een plan. Plezier verzekerd!

◆   Startpunt: In&Uit (‘t Zand 34, 8000 Brugge)
◆   Download hier de kaart
◆   Kaart gratis te verkrijgen bij In&Uit
◆   Let op: Materiaaltasje niet meer beschikbaar!