19th Ave New York, NY 95822, USA

17.02.2020

House of Time, on living in the now

House of Time, on living in the now is een terugblik op het gelijknamige sociaal-artistieke project dat in 2017 in Brugge werd opgestart. Vraag hier uw exemplaar aan.

De publicatie House of Time, on living in the now is een terugblik op het gelijknamige sociaal-artistieke project dat in 2017 in Brugge werd opgestart. Het vertelt over een plek waar jongeren kunnen zijn, nadenken over verandering en vooral: leven in het nu door het collectief vorm te geven. Door er samen te ontwerpen en bouwen, worden er banden gesmeed, talenten ontdekt en veranderingsprocessen – klein of groot – op gang gezet.

Pre-Triënnale Brugge 2019 is een aanleiding om het te hebben over maatschappelijke thema’s die spelen in onze stad en daarbuiten. Het is ook een momentum om terug te blikken naar de vorige editie en hoe Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad letterlijk of figuurlijk verder leeft.

Een van de projecten die een verder leven is beschoren is House of Time. Het sociaal-artistiek project, opgestart in 2017 door het Berlijnse architectencollectief raumlabor en Brugge(n) voor jongeren, heeft na Triënnale Brugge 2018 een vervolgverhaal gekregen en wordt lokaal verdergezet. In een jaar tijd heeft deze gemeenplaats voor en door Brugse (kwetsbare) jongeren veel teweeg gebracht; voor hen, de buurt en haar bezoekers. Dit proces is nu tastbaar gemaakt in een publicatie House of Time, on living in the now, die ons een jaar na de opening van het project meeneemt in het sociaal-, ontwerp- en bouwproces dat de site van september 2017 tot september 2018 heeft ondergaan.

House of Time, on living in the now bespreekt en illustreert de bevindingen van de participanten, de onvergetelijke momenten en de aspiraties voor de toekomst. Het vertelt over een unieke plek waar jongeren kunnen zijn, nadenken over verandering en vooral: leven in het nu door het collectief mee vorm te geven. Het is geen allesomvattend of chronologisch overzicht, maar een poging om de intense periode van verbeelding, productie en samenzijn te vervatten in een tijdloze sfeer, zodat het een inspiratiebron kan zijn voor ontwerpers, culturele partners en beleidsmakers die met de gedachte spelen een gelijkaardig (participatie)project op te starten.

House of Time is samengesteld door raumlaborberlin en Triënnale Brugge en is opgebouwd rond vijf sleutelvragen: Waar is het kunstwerk?, Samen bouwen, Vertrouwen, Niet allemaal hoera en Boulevard van dromen. Verschillende pistes worden onderzocht en besproken: hoe kan deze plek betekenis geven aan de lokale jongeren, maar ook aan de buurt? Welke sociale, culturele en ruimtelijke impact heeft een gemeenschapsplek als House of Time op een historische stad als Brugge? En wat vinden de jongeren er zelf van?

◆   Download hier de synopsis.

◆   Download hier het boek.

◆   Vraag uw exemplaar aan per e-mail.

House of Time, on living in the now
Eerste druk: Augustus 2019, Triënnale Brugge – raumlabor
Samengesteld door: Markus Bader, Shendy Gardin, Jan Liesegang
Met teksten van: Steven Slos, Koen Timmerman, Tineke Van de Walle
Taal: Nederlands – Engels
Illustraties door: Yü Chen, Lukas Hamilcaro
Grafisch ontwerp: Studio.Dier
ISBN: 978-94-63960-10-6
Formaat: 33 x 23,5 cm – 170p.