19th Ave New York, NY 95822, USA

15.04.2021

Triennale Brugge lanceert vijfdelige podcast

Triënnale Brugge lanceert een inspirerende podcast over de geschiedenis van Brugge en de relatie van de stad met kunst en architectuur. In vijf afleveringen van ongeveer 20 minuten gaat deze podcast dieper in op de geschiedenis van Brugge en haar relatie met kunst en architectuur.

Dit jaar kunt u zich nog beter voorbereiden voor uw bezoek aan de derde editie van Triënnale Brugge 2021. Aan de hand van een vijfdelige podcastreeks, gaan we dieper in op de geschiedenis van de stad Brugge, haar link met kunst en architectuur in de stad en laten we een licht schijnen op het thema, TraumA en de dertien installaties die her en der in de binnenstad zullen verrijzen.

“Deze podcast is de ideale voorbereiding voor een bezoek aan Triënnale Brugge, of voor wie gewoon meer wil weten over de stad Brugge, haar soms duistere geschiedenis, haar eerste toeristische stapjes, het ontstaan van Triënnale Brugge, het thema van deze editie en de installaties die deze zomer te zien zullen zijn in de Brugse binnenstad.” – BURGEMEESTER DIRK DE FAUW

 

De podcast is vanaf vandaag beschikbaar op Spotify, Apple Music en Google Podcasts!

Aflevering 1: Brugge, de schone slaapster

De eerste aflevering gaat op zoek naar de herkomst van Brugge als stad en duikt in haar soms duistere geschiedenis. Waar komt de naam ‘Brugge’ vandaan? Hoe werd Brugge vanaf de 14e eeuw de politieke, economische en culturele hotspot van Noordwest-Europa? En hoe takelde de stad nadien zo af dat ze als een oude en slapende stad omschreven werd?

Aflevering 2: De stadsarchitect, de creatie van de droomstad

In de tweede aflevering loopt architectuur als een rode draad doorheen de Brugse geschiedenis. Hoe maak en behoud je een historische stad op mensenmaat? Hoe kan een evenwicht gevonden worden tussen waardevol historisch erfgoed, en hedendaagse architectuur?

Aflevering 3: De kunstenaar

De derde aflevering legt de focus op kunst en de beleving van kunst in de stad Brugge. Deze aflevering neemt de luisteraar mee langs het historische parcours dat Triënnale Brugge reeds heeft afgelegd, en opent de deur voor een nieuwe wind die er doorheen waait.

Aflevering 4: De nieuwsgierige wandelaar

De vierde aflevering gaat dieper in op het thema van Triënnale Brugge 2021: TraumA, en legt de gelaagdheid van de stad bloot. Met thematische voorbeelden geeft deze aflevering een alternatieve blik op Brugge en haar artistieke creaties.

Aflevering 5: De trekvogel

De vijfde en laatste aflevering duikt de stad in en bespreekt het werk van een aantal kunstenaars en architecten aan de hand van historische plaatsen en gebeurtenissen in Brugge. Ook gaan we de dialoog aan met een aantal minder gekende plekken in de stad.