19th Ave New York, NY 95822, USA

Tentoonstellingen

Tentoonstellingen

2018 | Liquid City - Vloeibare stad

In deze tentoonstelling gaat Triënnale Brugge verder in op de installaties in de historische binnenstad. De vluchtigheid en vloeibaarheid van de Liquid City wordt verder toegelicht. De kunstwerken en architecturale constructies van het kunstenparcours worden er bovendien binnen het oeuvre van de deelnemende kunstenaars en de architecten geplaatst. Samen met de nieuwe video ‘Aerocene’ van Tomás Saraceno naast bestaand werk rond vliegende steden, het museum voor de Chinese Wolhandkrab van het Brusselse collectief Rotor, het Checkpoint van Roxy Paine en een selectie van glas- en spiegelsculpturen van Monir Shahroudy Farmanfarmaian.

2015 | Imaginaire steden - Stadhuis

De Congolese Bodys Isek Kingelez toont een positief, utopisch beeld van de stad van de toekomst, in fel contrast met de chaotische groei van Afrikaanse steden vandaag. Zijn kleurrijke maquettes in papier, karton en wegwerpmateriaal zitten vol referenties aan Kinshasa.

De haast monochrome steden van de Chinese Liu Wei lijken bijna abstracties. Zijn kritische kijk dwingt tot nadenken. Vaak laat hij steden verticaal oprijzen. Als materiaal voor zijn gebouwen gebruikt hij onder meer de samengeperste bladzijden van officiële publicaties en Chinese schoolboeken.

Met herinneringen, literaire motieven en filmextracten smeedt de Amerikaanse Tracey Snelling snapshots van diverse steden, culturen en plaatsen aaneen tot een verbeeld universum. Ze toetst onze internationale beeldcultuur aan lokale beeldtaal.

De Belgische architect-kunstenaar Luc Schuiten bedenkt een utopische groene toekomstwereld. Om die ook leefbaar te maken ontwierp hij er duurzame, ecologisch verantwoorde voertuigen voor.