19th Ave New York, NY 95822, USA

Pre-Triennale Brugge 2017

VLOEIBARE STAD?

ART TALK
Triënnale Brugge 2018 buigt zich met “Liquid City – Vloeibare Stad” over de gevolgen van de veranderende intermenselijke relaties in de samenleving, geïnspireerd op een aantal ideeën van de Pools-Britse socioloog en filosoof Zygmunt Bauman. In de zomer van 2018 wordt het historische hart van Brugge dé plek voor hedendaagse ingrepen van kunstenaars en architecten die meedenken aan de stad van morgen. Tijdens deze ART TALK gaan we in gesprek met Michel Dewilde over hoe het curatorenteam deze uitdaging zal aanpakken en met Belgisch kunstenaar Renato Nicolodi over hoe hij zijn eerste ideeën zal vormgeven.

PAVILJOEN OF PLATFORM?

ART TALK
De Belgische kunstenaar Wesley Meuris is gefascineerd door ons verlangen om te ordenen, catalogiseren, rationaliseren en benoemen. In zijn ruimtelijke installaties onderzoekt hij diverse architecturale typologieën waarin die notie van controleren en beheersen vervat zit. Hij ontwikkelt een beeldend voorstel voor Triënnale Brugge 2018 en gaat tijdens deze ART TALK in gesprek met Lennart Claeys van het Brugse Architectuuratelier Dertien12, dat in 2015 samenwerkte met Atelier Bow-wow aan het project voor het zwemplatform “Canal Swimmer’s Club“.

BEWONERS OF BEZOEKERS?

ART TALK
Ruimteveldwerk, opgericht in 2013, is een jong interdisciplinair collectief dat de relaties tussen de stedelijke omgeving en haar gebruikers onderzoekt. In het bijzonder zijn kwetsbaren in de publieke ruimten voor hen een aandachtspunt. Voor Triënnale Brugge 2018 gaan ze aan de slag met lokale partners en begeven ze zich op de raakvlakken tussen architectuur, stedenbouw en kunst. Tijdens deze ART TALK gaan ze aan tafel met Raakvlak (Onroerend Erfgoed in Brugge & Ommeland) en vertellen ze over hun eerste verkenningen van Brugge.

VRIJHEID OF VEILIGHEID?

ART TALK
Vibeke Jensen uit Noorwegen was deelnemer aan Triënnale Brugge 2015 met “1:1 Diamondscope” op de Markt in het centrum van Brugge, tegenover het Belfort. Ondertussen heeft ze hard gewerkt aan de publicatie van een boek “The City Between Freedom and Security: Contested Public Spaces in the 21st Century”, waarbij we tijdens deze Engelstalige ART TALK in gesprek zullen gaan met Biljana Ciric uit Servië, die co-curator was van de Ural Industrial Biennial in 2015 en met Koen Timmerman van de Preventiedienst van Stad Brugge.