19th Ave New York, NY 95822, USA

Triënnale Brugge 2021: TraumA

TraumA Triënnale Brugge

Triennale Brugge 2021: TraumA

Van 8 mei tot 24 oktober 2021 is Brugge opnieuw het decor voor Triënnale Brugge: een evenement waarop dertien kunstenaars en architecten hun unieke installaties voorstellen in de publieke ruimte. TraumA, het thema van deze derde editie, duikt diep in de wereld tussen droom en realiteit. Op zoek naar het verborgene, het geheime: met Triënnale Brugge verkent u kanten van de stad zoals u die niet vaak te zien krijgt.

Bijzondere bezienswaardigheden in Brugge

Triënnale Brugge 2021: TraumA legt ongewone geheimen bloot van stad Brugge. We verkennen de dunne lijn tussen droom en nachtmerrie, tussen privé en publiek. Samen trekken we historische deuren, poorten, luiken en lades open, op zoek naar de harmonie tussen schoonheid en het ‘unheimliche’. Want hoezeer Brugge ook een droombestemming lijkt, onder het picture-perfect-oppervlak schuilen ook armoede, eenzaamheid, vervuiling en angst.

TraumA is een parcours langs waterwegen, geplaveide straten, vreedzame godshuizen en braakliggende terreinen. De unieke setting van de Brugse historische kern biedt ruimte voor polyloog tussen kunstenaars, architecten en publiek, die de overlappende grenzen opzoeken van het schone en het duistere. Een gastvrije ontdekkingstocht en wandeling in Brugge met een maatschappelijk vraagstuk.

TraumA Brugge: van mei tot oktober 2021

Op zoek naar wat te doen in Brugge? Ontdek Triënnale Brugge, een driejaarlijks evenement rond hedendaagse kunst en architectuur. De setting? Het historische hart van Brugge, UNESCO Werelderfgoed. Het evenement bouwt sinds 2015 verder op een reeks uit 1968, 1971 en 1974. Triënnale Brugge 2021: TraumA vindt plaats vanaf mei tot oktober 2021. Triënnale Brugge is een organisatie van Brugge Plus vzw, Musea Brugge, Kenniscentrum vzw en Cultuurcentrum Brugge in opdracht van Stad Brugge.