19th Ave New York, NY 95822, USA

Wat te doen in Brugge?

Brugge wat te doen

Wat te doen in Brugge?

Brugge blijft u bij. De West-Vlaamse hoofdstad heeft een rijke geschiedenis, vol wereldberoemde hoogtes en laagtes. De stad van het Begijnhof, het Minnewater en het Belfort – maar ook met een befaamde artistieke aantrekkingskracht. Van de hoogdagen met de Vlaamse Primitieven tot de hedendaagse kunst: de musea kunt u niet op uw beide handen tellen. Wie vraagt: “Wat te doen in Brugge?”, krijgt een brede waaier aan antwoorden voorgeschoteld. Sightseeing in Brugge heeft ontelbare lagen, elk met een eigen aantrekkingskracht. Wie Brugge bezoekt, keert terug.

Brugge-highlights in een notendop

Wat te doen in Brugge? Activiteiten en bezienswaardigheden heeft de stad in overvloed. Verkent u de hele stad vanop het water, langs de Brugse Reien? Geniet u van de historische pracht en praal op de markt, gedomineerd door het metershoge Belfort en andere architecturale meesterwerken? Of mag het wat spiritueler en verkent u de vele kathedralen, het Begijnhof en andere godshuizen? Brugge heeft vele smaken.

Voor wie graag zijn bezoek een kunstzinnigere toets geeft, komt Brugge zeker in aanmerking. Het brede scala aan musea en evenementen geeft een buitengewoon overzicht over verschillende kunstenaars en stromingen die onze geschiedenis rijk zijn: van enkele topwerken van onze eigen Vlaamse primitieven tot een formidabel aanbod aan hedendaagse kunst.

Ontdek Brugges veelzijdigheid op Triennale Brugge

Geef uw volgende bezoek aan Brugge een nieuwe dimensie. Van mei tot oktober 2021 tijdens Triënnale Brugge 2021: TraumA leert u de stad namelijk op een unieke manier kennen. Tijdens deze editie ontdekt u de mooie en de geheime kanten van het historische centrum. Een must die niet op uw lijstje Wat-te-doen-in-Brugge mag ontbreken!